Logo groot

 

Verlies verwerken is al moeilijk genoeg

Er komt zoveel op je af dat alle energie uit je wegvloeit

Greta helpt je jouw leven weer op de rit te zetten

Greta van BuurenAl sinds ik me kan herinneren kijk ik de wereld in om uit te vinden wat mensen drijft en wat ze bezighoudt. Ook als kind was ik er al mee bezig om te ervaren wat het was om mij te zijn. De enige die weet wat het is om mij te zijn of om jou te zijn ben je tenslotte zelf.

Ik groeide op in een telkens afwisselende, uitdagende omgeving met ouders die me leerden telkens weer op te staan, verder te gaan en om te gaan met moeilijke uitdagingen. Laten we zeggen dat ik leerde hoe ik en anderen overleefden als het leven en de mensen, situaties en vraagstukken ze voor uitdagingen stelden. Situaties die door mij op een andere (unieke) manier werden ervaren dan door een ander mens.

Rond mijn 30e levensjaar begon ik mijzelf in de maatschappij tegen te komen. Ik ging me bezighouden met waar mijn onvrede in mijn werk en leven vandaan kwamen en ook daarin kwam ik interessante vraagstukken tegen. Als gevolg daarvan pakte ik mijn passie op: het leren over wat de mens beweegt en begon mijn studie aan de Academie voor Integrale Menswetenschappen en studeerde in 2010 af als transpersoonlijk counselor. In die vier jaar studie en ook daarna kwam er steeds meer een idee om anderen te leren zichzelf te helpen net zoals anderen dat bij mij deden. Het was een prachtige tijd en ik heb daar warme herinneringen aan.

Na mijn afstuderen volgde ik nog een studie tot Sensi-therapeut om te leren en ervaren over hoe het lijf en de geest met elkaar in verbinding staan.

En nu? Nu ben ik nog steeds bezig met het verzamelen van kennis over wat de mens beweegt en doe dat volgens een oude wetenschap, de psychognomie. Deze gaat ervan uit dat de geest zich het lichaam bouwt en dat je aan het uiterlijk het innerlijk van mensen af kunt lezen. Ik ben ervan overtuigd dat de psychognomie al mijn kennis omhelst en aan elkaar verbindt en zal dit de komende jaren verder toetsen en toepassen.

De mens stelt zichzelf vragen om te komen tot het hoogste geluk want dat is wat de mens wil, gelukkig zijn. En ook al vind ik persoonlijk dat geluk geen constante staat van zijn is, toch zijn er manieren om er steeds meer van te ervaren in je leven.

Dat wil ik bereiken met mijn werk, een plek waar je kunt zijn wie je bent en samen kunt oplossen wat werkt voor jou. Leren wat je eigen handleiding is en ervaren wat je talenten zijn en hoe je kunt komen tot jouw geluk. Een benadering die werkt voor jou en niet in één systeem te vangen is. Ieder mens is uniek en heeft zijn unieke omgeving, karakter en aanleg en dat maakt mij en jou menselijk.