Lezingen met een ♥ hart

Bij-Greta-zijn lezingen zijn inspirerende ervaringen

In mijn lezingen neem ik je mee in mijn wereld. Ingrijpende gebeurtenissen hebben mij persoonlijk veranderd. De laatste jaren heb ik me ontwikkeld tot een expert op het gebied van trauma en herstel. Ik wil je laten ervaren wat het is om te leven met een PTSS en hoe ik hierdoor me heb ontwikkeld op persoonlijk en werkvlak. Als jij degene bent die beroepsmatig of persoonlijk betrokken is bij mensen die lijden aan trauma of PTSS, kom dan naar mijn lezing zodat ik mijn ervaring en kennis met je kan delen.

Culemborg 04/07/2019 Greta van Buuren iov Bij Greta Zijn foto Raphael Drent

Wat doe ik?

Mijn naam is Greta van Buuren, rond mijn 30e viel ik met allerlei mentale klachten uit in mijn werk als managementassistente. Vanaf toen ben ik mijzelf als mens en later als coach en trainer gaan ontwikkelen tot de mens en coach/trainer die ik vandaag de dag ben. Dit heb ik gedaan door training, opleiding en therapie. Het resultaat is dat ik veel persoonlijke ervaringen en kennis heb over geestelijke gezondheid, weerbaarheid en herstel. Om mensen verder te kunnen helpen in het leven is het belangrijk om te weten wie je zelf bent maar zeker ook dat je je zoveel mogelijk kunt verplaatsen in de ander. Niet alleen in de leefomgeving maar ook in ondersteunende systemen zoals GGZ en als werkgever.

Ik wil mijn kennis hierover zoveel mogelijk delen en heb daar een lezing over ontwikkeld welke meer inzicht en kennis geeft over herstel, het ontwikkelen van weerbaarheid, zelfkennis/zelfliefde en leefbaarheid.

Het is de menselijke natuur die maakt dat hulp bieden in geval van nood het eerste is dat vastlopen of uitvallen beperkt of wordt voorkomen.

Bij-Greta-zijn is een Trauma en PTSS centrum waar deze kennis kan worden ontwikkeld in relatie tot de hulpvragen die er zijn in werkveld en geestelijke gezondheidszorg.

Voor in-company lezingen op maat ben ik ook beschikbaar. Samen kunnen we die vormgeven voor jouw onderneming of uitdaging zodat kansen en mogelijkheden voor mens en organisatie ontstaan.

“Jij maakt het verschil in je eigen leven en dat van de ander!”

Als het gaat om persoonlijke ontwikkeling, heeft dat ook altijd te maken met de omgeving waarin ik me bevind. Als ik als werknemer een werkgever heb welke geen ruimte laat tot een open gesprek over persoonlijke-of werksituaties of als iemand een partner heeft welke niet goed kan omgaan met mijn gevoeligheden of emoties kan het zijn dat iemand zich opsluit in zichzelf. Maar al te vaak wordt hier aan voorbij gegaan omdat werkgever of omgeving signalen niet zien of situaties te moeilijk vinden. Ook kan het zijn dat iemand door een ingrijpende gebeurtenis hier niet over wil praten in de hoop dat het wel over gaat en dat doorgaan de beste opties lijkt. Het is belangrijk dat de persoonlijke-en werkomgeving in ieder geval ruimte bieden om te voorkomen dat iemand uitvalt of niet meer goed functioneert. Het is de menselijke natuur die maakt dat hulp bieden in geval van nood het eerste is dat vastlopen of uitvallen kan worden beperkt of voorkomen. Wat vervolgens minder inkomensderving en snellere terugkeer naar de werkvloer of inzet en deelname in de persoonlijke omgeving kan worden gerealiseerd. Ik zie vaak en weet uit eigen ervaring dat uitval ook financiële problemen bovenop veroorzaken welke herstel nog ingewikkelder maken.

Culemborg 04/07/2019 Greta van Buuren iov Bij Greta Zijn foto Raphael Drent

Nieuwsgierig

Albert Einstein zei eens: “I have no special talents. I am only passionately curious”. Ik herken me in deze uitspraak. Al sinds ik van mezelf weet bestudeer ik mensen door ze te observeren. Later ging ik boeken lezen en kennis vergaren en zo heb ik veel gezien en me verwonderd over hoe simpel verandering lijkt maar dat er ook aspecten in en van de mens deze ontwikkeling lijken tegen te houden. Hoe werkt het menselijk brein, maar vooral: wat maakt de mens tot mens. Best een filosofie insteek lijkt het maar het is iets om te doorvoelen. Het brein is namelijk een grote spelbreker als er schade is ontstaan in de ontwikkeling van de mens die je bent (hetzij door de omgeving, hetzij door genetische aanleg). Het lichaam is onlosmakelijk verbonden met je brein, het brein is immers gehuisvesd in dat lichaam en ze werken samen om je te beschermen, te helen en te vormen.

Verandering als enige constante factor

Door de jaren heen van mijn persoonlijke ontwikkeling heb ik me ervan overtuigd dat stilstand achteruitgang is en dat er ieder moment dingen in en buiten jezelf kunnen veranderen. Nu is een mens een gewoontedier maar toch zou ik niet zijn gekomen waar ik nu ben als ik mezelf niet telkens weer op het pad van ontwikkeling had gezet. Nu ben ik ook wel een mens dat dol is op nieuwe dingen als ze leuk zijn. Gekoppeld aan mijn mentale gezondheid vond ik het minder leuk en had ik wat mij betreft wat minder mogen meemaken in mijn verleden maar dat had me dan niet gebracht waar ik nu ben.

Strive not to be a success but rather to be a value – Albert Einstein

Heel lang heb ik iedere keer weer voor mezelf gekozen ondanks depressie, seksueel misbruik en geweld en emotionele verwaarlozing. Ik ben niet meer op die plek. Door alles te doorleven en stapje voor stapje liefde te hebben leren kennen en door te ontwikkelen als mens ben ik gekomen waar ik nu ben. Ik streef er naar om van waarde te zijn in de wereld en voor degenen die van mijn kennis en ervaring willen horen en leren. Wie weet schrijf ik dat boek nog eens over mijn leven maar beter nog, dat boek voor allen die betrokken zijn bij mensen zoals ik welke nog geen licht aan het eind van de tunnel zien en hun stem nog gaan vinden.

Vooruit kijken

Er is maar één richting welke de mens loopt in zijn leven en dat is vooruit. Soms is het goed stil te staan bij het uitzicht van onderweg zijn, soms is het goed te weten hoe je in elkaar steekt maar vooral: het is fijn om te gaan zien dat we allemaal uniek zijn in wie we zijn en dat we er voor onszelf maar ook voor de ander kunnen zijn. Maak het verschil voor jezelf en dan verandert er ook iets in de wereld waarin we leven. De natuur is de enige die altijd overblijft, kijk om je heen en realiseer je dat je alleen hoeft adem te halen en te Zijn. Wie weet kunnen we samen een stukje oplopen of samen van het uitzicht genieten.

“Tijdens de lezing ‘Herstel na trauma en PTSS’ gaf Greta van Buuren op zeer beeldende wijze haar eigen verhaal weer, verweven met ervaringen van andere overwinnaars. Het serieuze onderwerp werd afgewisseld met muziek en had hier en daar een luchtige ondertoon. Want, zo stelt Greta, niet iedereen met PTSS is per definitie kwetsbaar. Of slachtoffer.
Ze benadrukte het belang van communicatie en openheid en besprak tevens een aantal (nieuwe) behandelmethoden.

Ook voor deelnemers zonder persoonlijke ervaring met dit onderwerp gaf de middag een zeer waardevol inzicht in het ontstaan en de mogelijke gevolgen van trauma en PTSS.

Pauline Böckling”

UITNODIGING

Kom eens luisteren naar mijn verhaal en naar de aanleidingen en impact van trauma en PTSS. En hoor dan ook wat de mens kan bewegen en wat er te doen is om de wereld mooier te maken. Ja, ik weet het…. het lijkt erop alsof je geen verschil kunt maken maar heus: het kan echt.

Bel me eens: 0345 515411 of mail me: Greta@bij-Greta-zijn.nl

Het leven is al moeilijk genoeg, laten we het wat simpeler maken.

Jij maakt het verschil…

Hartegroet, Greta

Je bent goed zoals je bent!