Een nieuw begin

Trauma verwerkenIeder moment is een nieuw begin. Het leven is er vol van. Niet alleen mijn eigen leven maar ook in het leven van anderen is ieder moment een nieuw begin.

Geloof je mij als ik dit schrijf? Ja: dat is fijn. Nee: je hebt een kritische kijk op je omgeving wat je verder zal brengen.

Ik geloofde mezelf toen ik het schreef maar realiseerde me na het lezen van een nieuwsbericht op nu.nl dat niet voor iedereen een nieuw moment is aangebroken de afgelopen dagen. Een brand in België zorgde voor de dood van een man en vier kinderen en voor die slachtoffers geen nieuw begin. Voor de moeder wel…. Ik besef de reikwijdte van zo’n nieuw begin; ongevraagd en heftig.

Begeleiding is in zo’n geval onontbeerlijk, de inslag is groter dan een mens bevatten kan en dan overkomt het me nog niet eens persoonlijk. Hoe begint een mens opnieuw, telkens weer?

Een begin begint met het vaststellen van de huidige situatie en het benoemen van het doel dat je wilt bereiken en het onderwerp maakt dan geen verschil. Zonder het onderkennen van de huidige situatie kun je geen stappen nemen in je proces naar je uiteindelijke doel.

Professionele hulp hierbij is een noodzaak en geen luxe. Of de hulpvraag nu groot of klein is, niemand kan alles altijd uit zichzelf halen. Andere perspectieven, begrip, aandacht en relativering zijn mogelijk en maken het nieuwe begin een begin en geen bevriezing in het nu of in een vicieuze cirkel….

Denk eens na over welk nieuw begin jij wilt maken en wat je doel is….  Jouw voordeel: je kunt alleen maar winnen.

Ik wens je een inspirerende dag en mooie nieuwe doelen.

Geplaatst in Coaching, Trauma en getagd met , , , , , , , .